رب گوجه فرنگی

برای خوش رنگ شدن رب گوجه خانگی چه باید کرد

اگر قصد دارید تا رب گوجه فرنگی خوش رنگ درست کنید، باید فوت و فن های تهیه رب گوجه فرنگی خانگی را رعایت کنید. با ما همراه باشید تا این نکات را که در طول تجربه سالها پخت رب خانگی در کارگاه تومات بدست آماده برای خوش رنگ شدن رب گوجه را یاد بگیرید.
شاید برای شما سوال شده باشد چرا این رب گوجه فرنگی رنگ ندارد؟ رنگ خوب رب گوجه فرنگی همان چیزی است که همه سرآشپزها هنگام آشپزی انتظار دارند. اگر رنگ رب تیره یا کدر باشد، غذا روشن و شفاف نمی شود. قطعا همه آشپزهایی که سوپ یا خورشت درست می کنند دوست دارند نتیجه نهایی چشم نوار باشد تا توجه هر کسی را به خود جلب کند.

نکات اساسی برای درست کردن رب گوجه فرنگی خانگی خوش رنگ

شاید فکر کنید برای خوش رنگ شدن رب گوجه فرنگی ماده افزودنی استفاده می شود یا جادوی خاصی دارد که شما نمی دانید اما برای خوش رنگ شدن رب گوجه لازم نیست کار سختی انجام دهید. فقط کمی حوصله و توجه کافی است. چیزهایی که ممکن است برای شما کمتر مهم به نظر برسند. عوامل موثر بر رنگ رب گوجه فرنگی با جزئیات در این متن آورده ایم.

خرید گوجه فرنگی مرغوب، اولین قدم برای تهیه رب گوجه خانگی

آن قسمتی که در تومات بسیار زمان بر و پر چالش است جست و جو و انتخاب گوجه فرنگی مناسب برای رب می باشد. اگر رنگ گوجه فرنگی زرد یا سبز است، مطمئن باشید که رنگ رب انتظارات شما را برآورده نمی کند. گوجه فرنگی مناسب برای رب خانگی باید پوست قرمز و لطیفی داشته باشد. گوشت آن باید سفت و قرمز باشد. توجه داشته باشید که گوجه فرنگی گلخانه ای برای پختن رب مناسب نیست. علاوه بر کم آب بودن، رنگ خوبی به رب نمی دهند.

اگر می توانید، دیگ روی برای پخت رب استفاده کنید

هرچند دیگ استیل بهترین گزینه برای پخت رب می باشد اما احتمالا کتر در هر خانه ای پیدا می شود. جالب است بدانید فلز روی باعث خوشرنگ شدن رب گوجه می شود. بر خلاف تصور برخی قابلمه مسی برای درست کردن رب مناسب نیست. قابلمه های تفلون هم اصلا گزینه های خوبی برای پخت رب نیستند، زیرا شما هنگاه پخت باید به صورت دائم رب را هم بزنید تا ته نگیرد و این کار در قابلمه تقلون خطرناک و نشدنی است.

فشار اجاق گاز باید یکنواخت باشد

حتما قبل از پختن از سلامت اجاق و میزان فشار گاز اطمینان حاصل کنید. برای پخت باید سایز دیگ و اجاق هم تراز باشد، به طوری که شعله در تمام سطح کف دیگ در تماس باشد. دیگ شما نباید کوچکتر یا بزرگتر از اجاق گاز باشد. تا در طول پخت حرارت یکنواخت به داخل دیگ برسد. همچنین هم زدن مداوم دیگ به هم دمایی رب کمک می کند، پیشنهاد ما این است هر یک ربع دیگ را هم بزنید و در نیم ساعت پایانی این کار را هر پنج دقیقه تکرار کنید.

مدت زمان پخت رب گوجه فرنگی خانگی

در قسمت قبل توضیح دادیم که برای اینکه رب گوجه فرنگی خوش رنگ شود باید شعله گاز را چگونه تنظیم کنید. اما مدت زمان پخت عامل مهمی برای رسیدن به رنگ مطلوب می باشد. چرا که اگر رب بیش از حد روی حرارت باقی بماند به تیرگی خواهد رسید.

این که چه زمانی وقت خاموش کردن شعله می رسد، بسیار حساس و تجربی است. البته سلیقه هم در این قسمت تاثیر گذار است، بعضی رب رقیق می پسندند که باید زودتر زیر شعله خاموش شود و بعضی غلیظ تر که طبیعتا رب دیرتر بدست می آید. اما در تعریف استاندارد ملی برای غلظت برای رب گوجه فرنگی عدد بریکس ۲۵ آماده است، که در رب گوجه تومات طبق آزمایش این استاندارد رعایت شده است.

مراقب قسمت های سیاه دور دیگ باشید

نکته اصلی برای خوش رنگ شدن رب گوجه فرنگی این است که رب را روی بدنه قابلمه نریزید. کسانی که تجربه پختن رب را دارند می دانند که رب هنگام جوشیدن به اطراف و بیرون پاشیده می شود و به بیرون می ریزد. طبیعتا، بخش ریادی از رب به کناره های دیگ می چسبند و به سرعت سیاه می شوند.

پیشنهاد ما این است به وسیله یک کاردک تمیز دور دیگ را همیشه در طول پخت تمیز نگه دارید. دورگیری را باید با دقت انجام دهیدتا هم مراقب جوشیدن رب باشید تا به شما آسیب نرسد و هم رب های سوخته و سیاه را خارج کنید و داخل دیگ حل نشود. این کار علاوه بر خوش رنگ شدن به خوش طعم شدن رب گوجه و جلوگیری از کپک کمک می کند.

برای رسیدن به رب گوجه فرنگی خوش رنگ باید از گوجه های گوشی و قرمز استفاده کنید، از هم زدن مداوم دیگ غافل نشید، دورگیری قسمت های سیاه و سوخته را مرتب انجام دهید و همچنین مراقب باشید تا دمای شعله گاز یکنواخت باشد.

1 دیدگاه در “برای خوش رنگ شدن رب گوجه خانگی چه باید کرد

  1. اسدزاده گفت:

    مطلب مختصر و قابل استفاده ای بود، هرچند من مطالب زیادی پیرامون چکار کنیم رب گوجه قرمز شود را از این باب که تولید رب گوجه خونگی دارم بررسی کردم. اما مشخص بود مطلب شما کپی برداری نیست، تجربیات خودتان را نوشتید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *