گوجه ربی اصطلاحی است که اگر یک مرتبه به میدان تره بار پا گذاشته باشید به گوش تان خورده است. پیدا کردن مهارت در خرید گوجه فرنگی کاری زمان بر و پر چالش برای تولید کننده رب گوجه فرنگی خانگی می باشد. جالب است بدانید رب یکی از فرآورده هایی است که تنها یک ماده اولیه دارد و آن گوجه فرنگی است. بهتر است بگوییم، برای تولید رب گوجه فرنگی خانگی، به جز اضافه کردن ۱.۵ درصد نمک خوراکی و روغن، هیچ افزودنی دیگری نمی توان اضافه کرد. بر همین اساس، حساسیت در انتخاب گوجه فرنگی بر کیفیت محصول نهایی اثر می گذارد.
گوجه ربی چیست؟
در این مقاله سعی می کنیم نکات کامل برای انتخاب و خرید گوجه فرنگی خوب را به شما منتقل کنیم. اگر پاسخ سوالاتی مثل : آیا می دانید مشخصات ظاهری گوجه فرنگی خوب چیست؟ و چگونه باید بهترین نوع گوجه فرنگی را انتخاب کنیم؟ گوجه فرنگی ربی بايد چگونه باشد؟ را نمی دانید، در ادامه این مطلب پاسخ را خواهید یافت.
گوجه فرنگی هایی را انتخاب کنید که پوست صاف و بدون لک دارند. برخلاف تصور بسیاری از افرادی که معتقدند برای تهیه رب خانگی باید از گوجه فرنگی کوبیده و بی کیفیت استفاده کرد. اگر به دنبال گوجه فرنگی باکیفیت هستید، گوجه فرنگی سالم و بدون لک را انتخاب کنید.
چک لیست نکات مهم زمان خرید گوجه فرنگی
- گوجه فرنگی باید ساقه سبز داشته باشد.اگر ساقه گوچه خشکیده و زد باشد شاریط مناسب رشد نداشته است.
- گوجه فرنگی هایی که عطر دارند برای تهیه رب مناسب هستند.گوجه فرنگی خوب عطر قوی، شيرين و خاک مانند دارد.
- گوجه فرنگی ها نباید خیلی سفت یا خیلی نرم باشند.
- گوجه فرنگی با وزن مناسب انتخاب کنید. هر چه گوجه فرنگی سنگین تر باشد آبدارتر است. هرچند گوجه فرنگي هاي کال و نرسيده سبک تر به نظر می رسند.
- برای تهیه رب، گوجه فرنگی های قرمز پررنگ را انتخاب کنید. زیرا این گوجه فرنگی ها معمولا طعم بهتری دارند.
- گوجه فرنگی لک دار را برندارید، چون دارای باکتری و قارچ هستند، و احتمالا گوشت سفید رنگی دارند.
انواع گوجه فرنگی
![](https://tomat.ir/wp-content/uploads/2024/04/blog-choos-Tomato-1.webp)
شاید برای شما جالب باشه که بدانید گیاه گوجه فرنگی بیش ۷۵۰۰ رقم دارد که این ارقام از نظر شکل، اندازه، رنگ و طعم میوه باهم فرق می کنند. بذر مارول، لئوناردو و مارکونیا از جمله معتبرترین و معروف ترین بذرهای گوجهفرنگی هستند. به عنوان مثال بذر گوجه فرنگی مارول توسط شرکت اسپانیایی تولید می شود و برای کشت غیرگلخانه ای مناسب است.
به طور کلی گوجه فرنگی گیلاسی، رومی، انگوری و گوشتی از انواع گوجه فرنگی های رایجی هستند که در تره بار با آنها برخورد می کنید. هر کدام برای کاربرد متفاوت، و مشتری خاص خود را دارند. مثلاً برای تهیه سالاد شما باید دنبال گوجه گیلاسی بگردید، مشتری اصلی گوجه گیلاسی رستوران دارها هستند. گوجه فرنگی رومی به دلیل طعم متفاوتی که دارند برای تهیه استفاده می شوند. بهترین گوجه فرنگی برای پخت رب گوجه فرنگی گوشتی است.
گوجه فرنگی معمولاً شکل و ظاهر یکسانی دارد، اما تفاوت های زیادی در طعم وجود دارد. بنابراین انتخاب گوجه فرنگی مناسب از نظر طعم بسیار مهم است. اما برخی از رایج ترین انواع گوجه فرنگی به این شکل هستند :
- لهستانی Linguisa: این گوجه فرنگی، همانطور که از نامش بر می آید، یک گوجه لهستانی است. در دهه ۱۸۰۰ یک باغبان لهستانی آن را به نیویورک آورد.
- رب آمیش: این گوجه فرنگی شبیه گوجه فرنگی روما، اما شیرین تر با عطر و طعم تازه تر است. این گوجه فرنگی می تواند تا ۲۲۴ تا ۳۳۶ گرم رشد کند.
![](https://tomat.ir/wp-content/uploads/2024/04/blog-choos-tomato-amish.webp)
- Opalka اوپالکا: این گوجه لهستانی به مراتب شیرین تر از بقیه گوجه فرنگی ها است. این یک گوجه فرنگی کمی بزرگ بوده و شبیه شکل فلفل و میوه هایی است که تا ۴ تا ۶ اینچ رشد می کنند.
![](https://tomat.ir/wp-content/uploads/2024/04/blog-choostomato-olpalkatomato_.webp)
بهترین زمان خرید گوجه فرنگی برای پخت رب
اگرچه گوجه فرنگی را می توان در تمام طول سال خریداری کرد، گوجه فرنگی مرغوب فقط بین ماه های مرداد تا مهر برداشت می شود، نکته مهم دیگر این است که گوجه فرنگی در ایام سرد سال به دلیل تابش کم تر نور خورشید رنگدانه های ضعیف تری دارند و درنتیجه برای پخت رب توصیه نمی شوند. افزون بر این قیمت گوجه در فص زمستان توجیه اقتصادی ندارد. اگر به گوجه فرنگی های ارگانيک دسترسی داريد حتماً بيشتر از آن ها استفاده کنيد چون حاوی آنتی اکسيدان هاي بيشتری می باشند.